Бившият национал Валентин Станчев е новият главен селекционер на Детско-юношеската школа на Лудогорец, обявиха от пресслужбата на шампионите. Бившият футболист на „Ботев“ (Враца), Спартак (Варна), Черно море и ЦСКА е подписал договора си в понеделник и встъпва в длъжност веднага. Той ще работи за намирането на таланти, които да продължат развитието си в клуба от Разград.
 
Валентин Станчев има отличен опит в работата с подрастващите. След като приключи кариерата си на футболист през 2005 г., той три години оглавяваше Детско-юношеската школа на Черно море. Бившият нападател има опит и като спортно-технически директор на „Ботев“ (Враца), когато клубът се състезаваше в елита.
 
"Щастлив съм, че започвам работа в най-добре организирания отбор в България. Ще направя всичко възможно, за да съм полезен в развитието на школата на Лудогорец", заяви Валентин Станчев.
 
Това е второто назначение в тима от Разград в рамките на три дни. Както е известно, "орлите" имат и нов кондиционен треньор - Серхио Марти, дошъл от Виляреал. Младият испански специалист ще помага и на футболната академия.