Черно море победи Созопол с 3:0 в контролна среща на стадион „Тича“ във Варна. Хеттрик за „моряците“ реализира бившият национал Атанас Илиев, който вкара и трите попадения след почивката. Освен трите гола варненци удариха и три греди чрез Атанас Илиев на два пъти и Мазир Сула.

Още във втората минута Черно море можеше да открие резултата. Мишаел Алвес проби по десния фланг и центрира остро в наказателното поле, където Ангел Ангелов с глава от близо стреля над вратата.

До края на първата част сериозни положения нямаше, като „моряците“ опитваха да градят играта, докато гостите се бранеха и разчитаха на контраатаки. В 42-рата минута Васил Панайотов бе изведе на добра позиция, но под ъгъл на вратата и стреля, но стражът на Созопол успя да улови.

В 48-ата минута Черно море поведе в резултата. Матеус Машадо стреля към вратата, но топката срещна ръката на бранител и главния рефер отсъди дузпа. Тя бе превърната в гол от Атанас Илиев. В 57-ата минута Алвес напредна отдясно, подаде към Атанас Илиев, който от около точката на дузпата реализира за 2:0. Малко след това Матеус Машадо опита удар от движение, но не затрудни вратаря на гостите.

В 61-вата минута Атанас Илиев оформи своя хеттрик, след като бе изведен очи в очи с вратаря на Созопол и не сгреши – 3:0.

В 62-рата минута Илиан Илиев направи 8 смени. В игра се появиха Галин Григоров, Живко Атанасов, Александър Василев, Алекс Фернандес, Арлинд Дакай, Мазир Сула, Стефан Велев и Исмаил Иса. Те заеха местата на Георги Георгиев, Росен Стефанов, Мартин Дичев, Берк Бейхан, Васил Панайотов, Мишаел Алвес, Ангел Ангелов, Матеус Машадо.

В 65-ата минута Александър Василев центрира отляво, а Атанас Илиев с глава стреля покрай гредата. В 70-ата минута отново Атанас Илиев можеше да реализира четвърти гол. Нападателят пое топката с гърди пред наказателното поле и стреля, но тя срещна напречната греда, тупна на голлинията и не влезе във вратата. В 74-ата минута Александър Василев сложи топката на главата на Атанас Илиев, който стреля, но вратарят изби ълбото и то се удари в напречната греда.

Веднага след това Наско Янков и Марин Петров заеха местата на Влатко Дробаров и Атанас Илиев. В края на срещата Мазир Сула стреля от границата на наказателното поле, но нацели напречната греда.