Бившият президент на Барселона Жоан Гаспар раказа интересни нещо за престоя на българскара легенда Христо Стоичков в клуба. Камата е бил силно желан от ПСЖ още след първата си година на "Камп Ноу".

“Страстта ми към Барса е на толкова високо ниво, че тогава стигнах до там да вадя пари от джоба си, за да привличам футболисти. Един от тях беше Христо Стоичков. Ако не бях аз, щеше да отиде в ПСЖ”, сподели той.

“Барселона не искаше да го купува, защото го смяташе за рисков. Хосе Мария Мингейя го взе на своя глава и показа, че е голям играч. Когато Стоичков трябваше да подновява контракта си, Барселона му предложи договор за две години, а той искаше три. Президентът (Хосе Нунес) не желаеше дълги договори, защото ги смяташе за рискови. И знаете ли как завърши историята? Барселона го взе за две години, а аз сключих споразумение - ако клубът не го иска третата година, аз трябваше да платя. Заложих 100 млн. песети (около 600 хиляди евро) от собствения джоб, за да задържа Стоичков. Моята компания се ангажира да му плати третата година. Късметът беше, че по-късно Стоичков подписа нов договор за още година и след това за още една”, обясни Гаспар.