ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Бившият президент на ЦСКА Александър Томов заяви, че Тодор Батков, БФС и Дучето са в основата на отнетия лиценз на тима от 2008 година. Той заяви, че хората са повярвали на лъжи, а футболния съюз е прикрил другите отбори с неистински данъци.

"Отнетият лиценз? Това беше престъпление. Беззаконние. Имаше политическа корупция. Имаше икономическа корупция. Какво значи, че съм подценил ситуацията? Аз въобще не съм взимал пари от ЦСКА. Как аз ще съм виновен затова, което са ми причинили? Една част от агитката беше излъгана. Аз не се сърдя на тези хора. Те бяха излъгани. Повярваха на това, което говореше конкурентът ни “Левски”. Димитър Ангелов - Дучето и Тодор Батков ме нападнаха и в хор казаха, че съм виновен, след една "тайна" среща. За 2007 година четири клуба, и “Левски” включително, имат неистински данъци. Всичко обаче беше замазано. В БФС всичко се крие. Вие знаете ли дълговете на клубовете какви са? Всичко е тайна. За 6 милиона дългове към държавата не взимат лиценза. Щом няма правила, играта не е честна", заяви Томов в предаването "Факторът Кошлуков" по TV7.

Според него българският футбол и клубовете зависят от политическата ситуация в страната.

"В Италия конкурентите за титлата не усещат политически натиск. Юве и Наполи не зависят от Берлускони. Конкуренцията е открита. Само Милан зависи от Силвио. Ако той посегне към правилата, би получил страшен шамар. Тук е точно обратното – лиценз се получава с политическа намеса, всичко се получава с политическа намеса. Тук след последния кръг се говореше за купени, продадени мачове и самите президенти на клубовете се занимават с това нещо.

Вижте какво се случи в последните дни. Имаше изказвания на трима треньори, които са за прокурор. У нас няма справедливост. Футболът ни е поставен в зависимост от политиката. Използва се за политически цели. Бил съм на конференция на лейбъристката партия в Англия посветена изцяло на футбола. Сега кой ще отиде на мач у нас? Мръсотията и обстановката по нашите стадиони гони публиката - не само жените и децата. Хиляди пъти сме говорили футболните президенти да не са в Изпълкома на БФС. Рибата си мирише от главата", каза политикът.

"Онзи ден Тодор Батков каза нещо, което направи впечатление. Той каза, че “Левски” е единственият клуб, който играе честно и не купува мачове. Добре, разследвайте ги тези неща. При мен като президент на ЦСКА са водени десетки хора с предложение да уредят нещо срещу пари. Новата политическа ситуация? Най-доброто за Димитър Борисов и Иво Иванов е да излязат от ЦСКА. ЦСКА не е ЦСКА, а “Левски” не е “Левски”. България има нужда от силни “Левски” и ЦСКА. Нека Кирчо Домусчиев не се сърди, но няма как в Разград да направиш нещо толкова голямо. Там я няма тази публика. Без ЦСКА и Левски не може. Трябват строги правила. БФС трябва да се занимава само с правилата. Иначе бедност, по 100 души на мач и извън Европа. Завръщане във футбола мое? На този етап не. Аз направих ЦСКА шампион за 60-годишнината, а получих кампания срещу мен и натиск върху мен и моето семейство. Имахме големи амбиции за Европа. Отнеха ни шансовете", добави бившият армейски президент.