Бившият елитен съдия Христо Ристосков за пореден път направи емоционално изказване, свързано с родната футболна действителност. Повод за мнението му стана "пенсионирането" на рефера Георги Йорданов, както и други теми около съдиите.

"Мисля, че той не се отказа, а го отказаха. Жалко е, защото Георги Йорданов беше добър съдия, както и Стефан Спасов. Проблемите не идват от Георги Йорданов, а от ръководенето на българските рефери в последните десет години. В момента Борислав Михайлов допусна една грешка - докара французина Марк Бата. Но понеже той се е обградил с лакеи и мишоци, сам ще си строши главата. Не е голям проблем за българския футбол, че Георги Йорданов е бил изваден, големият проблем ще дойде, когато стане ясно кой манипулира мача с Естония през 2011 година", заяви Христо Ристосков пред "Тема спорт".

Бившият арбитър засегна и Никола Джугански: "Пожелавам му да хапва повечко рибка и да пийва винце. Той е един от лакеите на Боби Михайлов. Този мечкар с гъдулка съсипа съдийството. Нека сега Боби да му сърба попарата. Кажете ми как човек в болнични ходи на круиз?!"

Ристосков коментира и привличането на французина Марк Бата, който да се грижи за българските съдии: "Един французин няма да мисли повече от един българин как да оправи съдийството ни. Той ще гледа само как да си вземе тлъстите хонорари и да избяга за Франция. Това ще му е основната заслуга. Бата, ако можеше да направи нещо, щеше да оправи съдиите в Европа, а те в момента са пълна катастрофа с изключение на трима души. Арбитрите бяха съсипани от такива като него и Мишел Платини".