Бившият изпълнителен директор на Миньор (Перник) Георги Славчев разкри, че футболисти на ЦСКА са заложили пари да паднат от "жълто-черните" в шампионатната среща между двата отбора, играна в края на миналата година. На 25 октомври 2009-а избраниците на Антон Велков поднесоха истинска сензация, побеждавайки с класическото 3:0 "армейците" на "Армията". Още след мача се заговори за симулативна игра на домакините и съмнения за "черно тото". След мача пък футболисти на "червените" ядоха пердах от фенове на тима.
8_1.jpg
"Някои играчи на ЦСКА заложиха срещу отбора. Затова Миньор спечели с 3:0 на "Армията", казва пред "Тема Спорт" Георги Славчев.

Той е на мнение, че ръководството на Миньор е закъсняло с уволнението на треньора Антон Велков. Както е известно, спецът напусна "жълто-черните" след петте поредни загуби на старта този сезон, а мястото му зае Стойчо Стоев.
 
Славчев се усъмни и в победата на Миньор с 2:0 над Берое в мача между двата тима, който се игра преди дни. 

"Ръководството на Миньор закъсня твърде много с уволнението на Антон Велков. Това трябваше да стане още през миналия сезон, особено след като отборът отпадна от Купата на България от Черноморец (Поморие). Затова сега се получават така нещата в клуба. Не мога да разбера кое му е успешното на миналия сезон. Да завършиш на осмо място в "А" група не е голямо постижение, специално при нивото на миналия шампионат. Много хора говорят, че Миньор имал изграден стил на игра при Велков. Това са пълни глупости. Каквото беше сторено от Митко Алексиев и дотам. При Велков футболистите продължиха да играят с инерцията от предишния наставник. Това е. Какво като са били ЦСКА в София? Не е кой знае колко трудно да наредиш 9 футболисти отзад да се бранят и да не минават центъра. Освен това някои играчи на ЦСКА заложиха срещу отбора, затова Миньор спечели с 3:0. Очаквах Миньор да тръгне с 6 поредни загуби, като се има предвид политиката на ръководството и качествата на треньора. Има толкова млади футболисти, които са готови за титуляри, но се взеха застаряващи играчи, за които на всичкото отгоре бяха дадени куп пари. Не се учудвам, че нещата стигнаха дотук. Да, биха Берое, но имам друго мнение за този мач. Не искам да говоря празни приказки, но мачовете между тези два тима бяха много по-динамични и оспорвани. Лично на мен ми се струваше, че старозагорци са дошли на разходка. Нямам впечатления от новото ръководство, пожелавам им успех, защото Миньор заслужава да играе в "А" група. Стойчо Стоев изпадна със Спортист, но кой знае, може да направи нещо в Перник. Както казах, няма да е особено трудно, при положение че нивото на шампионата е слабо. Средата на таблицата обаче не трябва да се счита за успех. Убеден съм, че ако Митко Алексиев бе останал треньор на Миньор, можеше да спечелим Купата на България и да завършим много по-напред в шампионата. Той е с класи над Антон Велков", коментира Георги Славчев. /БЛИЦ