Бившият спортен директор и шеф на школата на Локомотив (София) Ивайло Аспарухов може да започне до няколко дни работа в косовския елитен клуб Лирия (Призрен). Аспарухов е получил предложението от съветника на президента на клуба Иляз Илязи, а след като досегашният щаб на Лирия беше освободен заради слаби резултати и предпоследно място в класирането.

"Всичко стана стана много странно и неочаквано. Бях на мача Рома- Наполи, който реших да си подаря за рождения си ден- 31-и март, и на стадиона се видях с моя бивш съотборник от Слога Югомагнат Илир Неджипи. Той сега е вицепрезидент на отбора на Лирия (Призрен). Два дни по-късно ми се обади и ме попита дали съм готов да помогна на отбора им да се спаси. В момента обаче работя в училище, а предложението дойде доста неочаквано и изненадващо. Предложението е да бъда спортен директор и да помагам с идеи на следващия треньор", раказва Ивайло Аспарухов.

Като футболист Аспарухов играе три сезона в македонското първенство- първо във ФК Скопие, а след това в Слога Югомагнат, в момента известен като ФК Шкупи. Шкупи е отбор на албанската общност в Северна Македония, както и на косовски албанци. Именно оттам е са контактите на бившия нападател. "Нямам никаква идея какво всъщност представлява този клуб. Затова тези дни ще пътувам до Косово за да видя с очите си каква е обстановката. Най-хубавото беше, че в тази млада държава се говори с голямо уважение за българския футбол и за успехите в миналото, разказа Аспарухов.