Бившият заместник-председател на Българските социалдемократи Йордан Йорданов даде скандално интервю пред БЛИЦ във връзка с Александър Томов и събития в ЦСКА. Г-н Йорданов е бивш съпартиец на “червения” началник. Той е човекът, който познава отлично Томов, а освен това е привърженик на “армейския” отбор.

     -   Г-н Йорданов, как ще коментирате случващото се в ЦСКА и Александър Томов?
-  Тежко и горко на момчетата от “Титан”, които купиха ЦСКА. Радвам се, че се намериха такива смели господа, тъй като любимият ни отбор е в доста тежко състояние. Но те доскоро си нямат никаква, ама никаква представа с какъв изменник имат работа.
-   Вече между другото се заговори за възникнали искри между Томов и “Титан”?
-   О, това е така. И до мен достигна подобна информация. Искрите обаче ще прераснат в буен пожар, който няма как да бъде угасен. Дано не съм прав. Този негодник – Томов имам предвид, естествено, няма да си мръдне задника от ЦСКА до политическите избори. Помнете ми думата! Ще се опитва да източва колкото се може повече пари, за да продължи да си пълни гушата.
-   Едва ли ще го направи, тъй като вече на два пъти попадна в клещите на Прокуратурата?
-  Моля?! Попаднал в клещи ли? Нищо подобно! Томов е играч, комбинатор, умен, но хитър човек. Той е най-умният лъжец в България.
-  Не смятате ли, че Томов може да се озове зад решетките, след като започне делото срещу него?
-  Подценяваш много, моето момче, бате ти Сашо, подценяваш го! Този нагъл господин си плаща, за да не влезе в затвора.
-  Сериозно ли говорите?!
-  Разбира се. Плаща здраво, за да оцелее. Аз се подписвам с две ръце, че Сашо няма да бъде осъден и ще остане на свобода. Виждал съм с очите си преди години как той ми показа една чанта, пълна с пари. Каза, че ги носи на някакви адвокати, защото пак го бяха обвинили за нещо.
-   Говори се, че той има здрав политически гръб?
-   Не. Истината е в парите. С тях си разрешава проблемите. Мога да ви разказвам цяла ден какви ги е вършил в нашата партия, когато бяхме заедно. Веднъж преди изборите аз му осигурих човек, който да спонсорира кампанията ни. Дадоха му голяма сума, половината от която той прибра в собствения си джоб, без да му мигне окото.
-   За какви пари става въпрос?
-   Няма значение. Ще ви дам един последен пример. На вас известно ли ви е, че Томов вече е прибрал тлъста комисионна от трансфера на двамата играчи на Локомотив (Мездра) в ЦСКА. Сигурно си спомняте, че през есента ЦСКА бе закъсал здраво финансово. Нямаше пукнат лев в клуба. Тогава Томов е взел 2 милиона долара от собственика на Славия Младен Михалев. Сега всичките дългове, които е натрупал, ще трябва да ги връщат шефовете на “Титан”.
-  Томов винаги е твърдял, че обича ЦСКА?
-  Поредната му лъжа! Томов го познавам от години. Той беше фен на Локомотив (София). После обаче се промени. Излъга нещастния човечец Митал да купят ЦСКА, за да може да източва пари от “Кремиковци”. Знаете ли, че Митал не иска и да чуе за Томов. Така че това за неговата футболна принадлежност като запалянко никак не е вярно. Томов е един лъжец. Той така лъже и омайва жените.
-   Носят се легенди, че Томов бил голям ухажор?
-   (Смее се с глас). Леле, това е жива фантастика. Аз мога да ви свържа с една жена, с която той е имал вземане-даване преди години. Тя ще ви разкаже доста интересни неща за “любовника” Томов.Тя, а и други жени, са се оплаквали, че Томов е зле в леглото. Но хайде да не изпадам в подробности, ще ви дам телефона, обадете й се, нека тя да ви говори по тази тема.
-   В ЦСКА в момента работят няколко ваши бивши съпартийци?
-   Не няколко, а доста. Един от тях е Александър Тодоров. Той, горкият, се увърта в момента като мушморок, съжалявайки къде се е озовал. Жалко за него, защото Сашо е умно момче, но покрай онзи бандит само може да се провали.
 РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ