Любопитна дестинация очаква бившия треньор на Лудогорец и Левски Стойчо Стоев. Става въпрос за Египет, където специалистът почти сигурно ще продължи кариерата си. Заминаването на родения на 15 юли 1962 година треньор се разбра покрай напускането на Явор Вълчинов от Локомотив София.

Причината е, че Вълчинов ще бъде в екипа на Стойчо Стоев и в бъдещия клуб в Египет. Добро име в страната на фараоните вече направи друг българин – Стойчо Младенов, който води местните ЕНППИ и Ал Итихад. Феновете на ЕНППИ обожаваха Екзекутора на Ливърпул и няколко пъти го молиха да се върне.

Стойчо Стоев е в треньорската професия от 1998 година, когато помага на Христо Бонев в Локомотив София. След това преминава през Академик Свищов, Хасково, Чавдар Етрополе, Спортист Своге, Миньор Перник, Монтана, бил е начело и на юношеския национален отбор. През сезон 2013/14 печели дубъл - титла и купа с Лудогорец, а на 22 декември 2014-та е назначен за треньор на Левски. През май 2016 година напусна "Герена" и от тогава една година е без работа.