Бившият треньор на “Левски” Ратко Достанич помага на “сините” за трансфера на Александър Йевтич от Цървена звезда, разкриха за БЛИЦ от фенсайта на сръбския гранд “Delije-caffe”.
 
181-сантиметровият сърбин е гласен за заместник на Гара Дембеле на “Герена”. “Левски” обаче среща отпор от страна на Цървена звезда, който не желае да се разделя с нападателя.
 
Още на 7 юни ви информирахме, че тимът от “Мала Маракана” е отклонил оферта на “сините”, тъй като предложената сума била наполовина от поставената цена от 1 милион евро.
 
Достанич бе треньор на “Левски” през есента на 2009 г., а в течение на сезона бе уволнен. Той обаче запази добрите си връзки с Георги Иванов, който лобира за назначаването му на “Герена”. След това сърбинът пое Цървена звезда, където е бил треньор на Йевтич.
 
Сега 51-годишният специалист се е заел със задачата да посредничи между Гонзо, нападателя и белградския гранд. Александър Йевтич вече е поискал от Цървена звезда да бъде трансфериран в “Левски”. Не е изключено тимът от “Герена” да вземе играча под наем. Съществува и възможна размяна с Дарко Тасевски, към когото имаше интерес от "Мала Маракана".
 
“Червено-белите” обаче се намират в трудна ситуация. Те може да се оказат без нападатели, тъй като гръцкият АЕК напира за Славко Перович. В момента Звезда преговаря за привличането на бразилеца Едуардо Ферейра Абдо Пачеко от Сао Каетано. Очаква се положителен изход от разговорите и това може да помогне за трансфера на Йевтич на “Герена”./БЛИЦ