Новият треньор на “Левски” Николай Костов няма да остане повече от два месеца на „Герена“. Това прогнозира Игор Кулиш - бивш треньор на вратарите при “сините” и един от малкото хора в България, работили заедно с Костов по времето му в Металург (Донецк).

“Николай Костов ще остане месец, може би най-много до Нова година. Той има доста тежък характер. Едва ли двамата с Георги Иванов ще се разберат добре. Костов държи на дисциплината и стриктно следи за изпълнението на всичките си наставления. В Металург водеше футболистите заедно на обяд и вечеря, следеше какво ще ядат. Иска режимът, който налага да бъде спазван. Не прави компромиси с никого. Характерът му е несъвместим с този на Гонзо и не очаквам да се задържи дълго на „Герена“, каза Кулиш пред „Тема спорт“.

Бившият футболист на “Левски” Зе Соарес също коментира назначението на наставника. Именно Костов привлече бразилеца в от “Герена” в Металург (Донецк). “Той ме взе в Украйна. Въпреки това ми беше трудно да се наложа в отбора и невинаги играех. Николай е страшно взискателен към всеки един футболист и най-важното е, че има еднакво отношение към всички. Не ги дели на местни и чужденци, нито на титуляри и резерви. Той може да даде много на бившия ми отбор “Левски”, заяви Зе Соарес./БЛИЦ