Бившият треньор на вратарите в Локомотив (Пловдив) Михаил Ролев, който работи в тима със Сашо Станков през сезон 2013/14, изрази учудване как клубът е получил лиценз, след като му дължи 28 хиляди лева, от които не му е изплатил нищо и не е разсрочил или договорил по някакъв начин въпросната сума.

"Аз съм осъдил Локомотив със съдия-изпълнител, който е внесъл в БФС, в Лицензионната комисия документ, с който им показва, че имат задължения към мен. Аз не съм разсрочвал абсолютно нищо с тях. Те ми предложиха само да подпишем споразумение, че сумата ще ми бъде изплатена от парите, които имат да получават от ЦСКА и „Левски” за играчи. Аз им заявих, че нямам нищо общо с ЦСКА и „Левски” и че не съдя тях, а Локомотив. От двата столични клуба не чакам пари. Това ни беше разговорът. Обещаха да платят, но няма нищо.

Изведнъж гледам, че са получили лиценз за турнирите у нас. Как става това нещо? Останах като гръмнат. Сумата, която се дължи, е 28 000 лева. 21 са мои, а останалите са на адвоката и на съдия-изпълнителя. Адвокатът също остана учуден, след като всичко им е запорирано. Това, което се случва, не е нормално, тъй като има и съдебно решение. Лицензионната комисия го знае това нещо. Странно е как са получили лиценз", сподели пред "Тема Спорт" Ролев.

Агенция БЛИЦ още преди два дни разкри, че „смърфовете” остават без лиценз, след като разговаря с двама от ключовите фактори в БФС. Изненадващо обаче, не само за нас, часове по-късно от родната централа обявиха, че Локомотив (Пловдив) получава лиценз. Как пловдивчани са покрили задължения, които трябваше да бъдат обезщетени още на 31 март, не е ясно.

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015