Бившият треньор в детско-юношеската школа на ЦСКА Светлин Мирчев спечели голяма битка. Преди пет години Теодора Иванова, майка на футболист от ДЮШ на „червените”, изсипа куп обвинения по адрес на наставника. Тя разтръби в пресата тогава невярна информация със заглавие: „Изнудване, сексскандал, заплахи – потресаващ разказ на майката на едно момче от школата на ЦСКА”.
 
Мирчев реагира светкавично и заведе дело за клевета, за да изчисти петното, което въпросната госпожа се бе опитала да лепне върху имиджа му.
 
Ето че в крайна сметка истината лъсна наяве.
 
Софийски градски съд с председател Даниела Стоичкова и членове Даниела Борисова и Румена Георгиева присъди следното:
 
Признава подсъдимата Теодора Миланчева Иванова, родена на 20 юли 1974 година в град София, за ВИНОВНА. Съдът я ОСЪЖДА, като и НАЛАГА ГЛОБА в размер на 5000 (пет хиляди) лева и наказание ОБЩЕСТВЕНО ПОРИЦАНИЕ.
 
Отделно Теодора Иванова трябва да заплати на частния тъжител Светлин Петков Мирчев направените по делото разноски в размер на 1000 (хиляда) лева, представляващи адвокатско възнаграждение и сумата от 12 лева държавна такса.
 
„Много се радвам, че правдата възтържествува. Искам специално да благодаря на двамата адвокати Арнаудов и Пенчев, които доказаха, че са отлични професионалисти”, коментира Мирчев пред БЛИЦ.