Бившият треньор в ЦСКА Светлин Мирчев атакува настоящия шеф на “армейската” школа Георги Велинов.

"Потресен съм. Няма да оставя нещата по този начин. Ще вкарам Джони Велинов в затвора от 1 до 6 години за лъжесвидетелство. Веднага след като приключа делото в съда с Георги Георгиев, на което Велинов бе свидетел, ще пусна жалба до прокуратурата. Велинов излъга съда по най-наглия начин, защото иска до опетни името ми.

В гражданско дело под №3776, от 07.11.2011г., в което бе под клетва, той заяви, че по времето, когато срещу мен имаше някакви скалъпени обвинения, е бил заместник директор на школата и затова се е занимавал с този случай.

Освен това пред съда каза още, че не е слушал никакъв запис (б.а. - Мирчев бе обвинен от майката на едно от децата, което е тренирало при него, че я е карал да прави секс с него, ако синът й иска да играе, като твърди, че има запис), което не е вярно.

Лично е ходил с майката на едно момче при юристконсултанта на ЦСКА Радостин Василев и са слушали някакъв запис, на който нищо не се чува. Нали щяха да ме съдят на базата на този запис. Сега пък не са го чули. Вчера ходих лично при Василев и той ми го потвърди. Адвокатът също е потресен от думите на Джони Велинов и на следващото дело ще бъде свидетел.

Това, което Джони заяви е пълна лъжа и затова пак казвам - че ще го вкарам в затвора за лъжесвидетелстване. Нека сега отиде в клуба и да се пробва да подправи документа, който ясно показва, че по онова време е бил редови треньор в школата. Още отсега му казвам, че тогава ще стане още по-страшно, заяви Мирчев пред Спортал.

"ЦСКА е институция, а знаете ли какъв човек в момента оглавява ДЮШ на клуба. Нека престане да се оплаква, че е много болен. Този път името му на легендарен вратар няма да го спаси, защото много е затънал. Вярно, беше много добър вратар, но като човек не става.

Представяте ли се докъде е стигнал, щом ходи до Русе, за да купува анцузи за по 50 лева и после ги продава за по 150. Но най-лошото е, че заплашва децата, че който не си купи от него екипировка, ще го изгони. Това лично ми го казаха потресени родители. Хайде стига толкова с тези простотии. Това все пак е ЦСКА и затова не може да продължава по този начин. Връзкарщината при Велинов е голяма. Пренебрегват се кадърни деца, за сметка на отрочета на този и онзи. Играе синът на неговата любовница. Освен това непрекъснато води синовете на свои приятели и натиска треньорите да ги пускат в игра. Твърдо си заставам зад думите", отсече Мирчев.

"Знаете ли защо останах без работа. Защото се опитах да въведа някакъв ред и да сложа край на корупцията. Предишният шеф на школата на ЦСКА Георги Георгиев непрестанно ми водеше някакви деца от Пловдив, които просто не ставаха. Точно поради тази причина не ги пусках в игра.

Как да пускам например сина на Теодора (б.р. - майката, която обвини треньора), след като той не може да уцели топката. Понеже е много "добър", сега не играе никъде, тъй като не го искат.

И накрая искам да отправя един призив към всички момчета от детско-юношеската школа на ЦСКА, тъй като младоците масово тръгнаха да напускат. И то не защото в академията няма условия, а заради Джони Велинов. Искам децата да знаят, че Велинов няма да е вечен. Затова те трябва да продължават да се готвят в ЦСКА. Все пак това е велик клуб с големи традиции и славна история”, завърши Мирчев.