Бившият вратар на Черноморец (Бургас) разкара скандални неща за България в интервю за в. “Билд”, цитирано от “24 часа”. Германецът пристигна в Бургас в началото на 2009 г. със съдействието на тогавашния спортен директор Фреди Бобич и си тръгна това лято.
 
“Корупцията в България е огромна. Играхме веднъж срещу отбор, който бе фаворизиран от местния футболен съюз в борбата за титлата. Бяха отсъдени две дузпи срещу нас, а двама от моите съотборници получиха червени картони. Освен това залозите на мачовете са масово разпространени между играчите в българското първенство”, разкрива Борел.
 
“Изключително много се радвам, че се върнах в Германия. В края на престоя си в Черноморец само се чудех по какъв най-бърз начин да си тръгна. Когато Бобич и Красимир Балъков ме доведоха в Бургас, клубът имаше големи планове. Двамата обаче напуснаха и всичко тръгна надолу”, допълва 32-годишният страж, който подписа с четвъртодивизионния Разен Балшпорт (Лайпциг).
 
Борел, макар и не достатъчно точно, намеква за мачовете с Литекс през сезон 2009/10. На 7 ноември в Бургас ловчанлии, които впоследствие станаха шампиони, биха с 2:1, като в края на двубоя бяха изгонени Цонков и Дянков от домакините. През пролетта Литекс би с 2:0 и направи сериозна крачка към титлата. Хайри от Черноморец бе изгонен. Ивелин Попов откри след фаул, а Нифлор се разписа от дузпа./БЛИЦ