Бившият вратар на ЦСКА Ивайло Иванов ще вземе участие в предстоящия бенефис на Красимир Чомаков. Шоуто е тази събота на стадион „Марица” с начален час 16:30 часа. 90 минути по-късно – в 18:00, започва двубоят между ветераните на пловдивския тим и на „армейците”.

„Там съм! Чакам с нетърпение срещата и се надявам да стане истински празник. Чомаков е един от най-стабилните футболисти, с които съм играл. Беше железен на терена, а извън него е прекрасен човек. Истински войн!”, заяви Ивайло Иванов пред БЛИЦ.

„Имам много спомени с Чомето и те са повече от хубави. Имаме и доста весели моменти. Сещам се за една случка. Беше на мач за първенство. Гостувахме на провинциален отбор, но не помня точно кой беше съперникът ни. Бяха ни притиснали, а аз спасих две-три чисти положения. Тогава Краси се развика на съотборниците ни: „Вижте го, вижте какъв лъв е! Не спете, а вземете пример от Иво!”. Тези негови думи ми вдъхнаха още по-голям кураж, а същевременно стреснаха останалите. Всички заиграхме още по-добре и в крайна сметка спечелихме. Така че, освен всичко друго, Чомето беше и истински мотиватор на  терена”, добави бившият вратар на ЦСКА.

„Би било прекрасно, ако и днес има такива сърцати момчета като Красимир Чомаков. Българският футбол се нуждае точно от такива играчи – да са биткаджии, да са хладнокръвни и да са истински професионалисти. Големият професионалист трябва да се раздава на терена от първата до последната минута и никога да не се предава – като Чомето”, категоричен е Ивайло Иванов.