Бившият футболист на ЦСКА Томаш Черни разкритикува остро българския футбол. Вратарят от няколко месеца пази на шотландския Партик Тисъл.

Той беше потърсен от местното издание "Дейли Рекърд" по повод скандала на мача "Левски" - Литекс, който беше прекратен заради напускането на ловчанлии преди почивката. Той твърди, че не е изненадан от подобни развития в България и смята, че наказанието на "оранжевите" няма да остане.

"Четох за това. Литекс е един от най-силните отбори и беше силен съперник на тима, за който играх аз - ЦСКА. Но в България са се случвали и по-лоши неща, затова съм изненадан, че наказанието е толкова тежко за този отбор.

Да, санкцията е много сериозна, но познавайки българската действителност, сигурен съм, че ще бъде отменено. После ще има и обжалвания, така че темата не е приключила там. Слава Богу, в Шотландия е много по-различно и тук мога да се концентрирам само върху футбола.

В България, например, са ме обстрелвали с бомбички, фойерверки, монети и какво ли още не. Срещата тогава беше спряна за няколко минути и продължи. А такива прекъсвания са ужасяващи за концентрацията на играча.

Трябва обаче да свикваш и да се научиш как да се справяш с такива ситуации. Затова се радвам, че в момента мога да се концентрирам изцяло върху футбола тук, в Шотландия", обясни Черни пред "Дейли Рекърд".