Бившият вратар на ЦСКА Здравко Чавдаров не успя да спечели делото, което заведе срещу бившия си клуб „Ботев“ (Враца), пише „Конкурент“.
 
Делото бе разгледано от граждански състав на врачанския районен съд, който обаче отхвърли предявения иск. От съдебното решение става ясно, че претенциите на футболиста са били за заплатата му за месец юни 2013 г., която е в размер на 1 913 лв. Договорът между Чавдаров и клуба бе прекратен на 1 юли 2013 г., шест месеца след подписването му.
 
„За установяване положения труд през месеца, за който търси трудово възнаграждение, ищецът навежда конкретни твърдения, че за периода от 1 до 14 юни 2013 г. ползвал платен годишен отпуск, а за времето от 15 до 30, същия месец, не е полагал труд, защото бил освободен от тренировки. Чавдаров не твърди и не ангажира доказателства да е положил труд за месеца, за който търси възмездяване на такъв“, пише в съдебното решение.
 
В крайна сметка предявеният иск от Здравко Чавдаров бе отхвърлен. Той може да обжалва в 15-дневен срок пред окръжния съд във Враца. Вратарят в момента води подготовка с Хасково, но още не е подписал контракт.