Един от любимците на левскарите Дарко Тасевски призна, че винаги е имал желание да приключи кариерата си в България и по-точно в Левски. 34-годишният македонец играе през последните пет години в Тайланд и сподели, че не е имал контакти с клубове у нас.

„Една точка не ни стигна да влезем в първа дивизия. Това е футболът обаче. Приключва договорът ми с Хонкаен в Тайланд. Сега съм почивка, пълна почивка и след това ще решим. Сега съм в България и скоро ще решим. Пет години съм в Тайланд, ако остана и следващия сезон, ще станат 6. Щом съм бил толкова дълго време там, значи съм доволен. Сега искам да почина и да поиграя още година-две. На първо място е семейството. Дъщеря ми е на 7 години, вече е първи клас. Мисля за нейното бъдеще. Не съм имал контакти с тимове в България, но възможността е открита“, сподели Тасевски пред „Диема Спорт“.

„Да, искам да се върна в българския шампионат. Имам хубави мигове, хубави спомени с Левски. Изкарах доста време в Тайланд и винаги съм имал за цел да приключа кариерата си в България. Наистина тук съм се чувствал най-добре. Дойдох като момче в Левски, а си тръгнах като мъж. Имах късмет да играя с изградени личности, много добри футболисти и те много ми помогнаха да се чувствам хубаво и да се изградя като личност. Доста спокойно е в Тайланд. А и вече омръзва. Всичко писва и искаш промяна, спортна злоба, нещо ново да се случва и сега разглеждам всички останали варианти. Имаше и хубави и трудни моменти в Левски. Аз обаче помня само хубавото. Ако реша да се прибирам, винаги се водя от мисълта, че беше хубаво. Да, Левски ще е най-приятното място да завърша кариерата си. Иска ми се, но не зависи от мен“, добави македонецът.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019