Футболният комбинатор виси с по една заплата на 12-те играчи, които клубът разкара през лятото, за да се спасява от финансовия колапс покрай драмите с отнетия лиценз. Двама от засегнатите футболисти потвърдиха, че чакат финикийски знаци от бившия си началник, твърди клюки.нет. Преди началото на сезона червения екип съблякоха общо 11 армейци - вратарите Илко Пиргов (Отопени) и Ивайло Петров (АЕК, Кипър), защитниците Александър Тунчев (Лестър) и Никола Вуядинович (Удинезе), халфовете Емил Гъргоров (Страсбург), Георги Илиев (Черно море) и флорентин Петре (Терек), нападателите Велизар Димитров (Металург Донецк), Хосе Гарсес (Академика) и Ней (Ал Шабаб). Сред чакащите е и Вальо Илиев, който през март отиде в Терек.

Само на трима от тези момчета Лупи трябва да плати 100 хиляди лева Петре, Гарсес и Ней бяха с най-тлъстите заплати на Армията. Съответно 50,30 и 20 хил. лева. За останалите от бюджета на ЦСКА би трябвало да се заделят приблизително още към 60 хиляди лева.

„На изпроводняк ни обещаваше, че скоро ще ни плати последната заплата, но не уточни това „скоро" в коя година ще бъде. Бадема например пък още чака траншове по договора си", призна един от опарилите се от червения президент.

На опашката с чакащи за пари от Сашо Томов е и един от най-добрите мениджъри в Русия Валерий Данилченко. Президентът на ЦСКА се направил на ни лук ял, ни лук мирисал за някакви си 2 000 лева. През август от Армията пратиха официална покана за проби на капитана на дублиращия тим на Зенит Сергей Миронов. В нея било изрично споменато, че ЦСКА ще поеме разходите по прелитането от Санкт Петербург до София и обратно в размер на 1000 евро и престоя на бившия юношески национал на Русия.

„Данилченко остана разочарован от Томов. Не му възстанови разходите за билета. Отделно в Парк-хотел Москва, където пратиха Миронов, едва го настаниха заради огромни дългове на Лупи (оттам увериха, че вече е погасил поне това - б.а.). После се заизмъква от задълженията си с оправданието, че Пенев не искал Сергей." Това разказа доверен човек на Данилченко, запознат с преговорите с руснака. Докато от ЦСКА се назлъндисваха, Сливен прилапа Сергей Миронов, а новият изпълнителен директор на клуба Александър Тодоров уж се е заел да изчисти дълга. /БЛИЦ