Продуцентът Иван Христов разказа интересни подробности за филма, посветен на Георги Аспарухов – Гунди – „Гунди – легенда за любовта“. Премиерата на продукцията е на 18 октомври 2024 година.

Христов каза, че към момента около 70% от филма е готов и благодари на вдовицата на Гунди - Величка Маркова за работата й като консултант на проекта.

"Тя присъства в историята на създаването от ден първи. Величка Маркова ни прие преди 7 години все едно сме ѝ първи приятели. Тя е душата и сърцето на нашия проект. Тя е консултант на проекта и нейното присъствие ни показва истинност. Величка Маркова кани цяла България на гости в личния си живот. Тя ни повярва, но аз се опитах да я успокоя, като ѝ казах, че това е един велик проект и тя ни каза със страхотно чувство за черен хумор, че факторът време е важен, тъй като не ѝ остава много от него. Величка Маркова е гледала и редактирала всяка страница от нашия сценарий", заяви Христов пред Дарик радио.

„Чувствам трепет за пръв път от много години заради „Гунди – легенда за любовта“. Разразява се мини буря и наистина чувствам много странно – много щастлив. Това беше една безумно дълга легенда. Много дълго пътешествие, което продължава вече 8 години.

Искаме хората да бъдат свидетели на български кино продукт на световно ниво и второ имаме много нужда да се обединяваме. Дай Боже, чисто обединително това да ни помогне под някаква форма. Тези сериозни неща имат силата да обединят хората и Гунди е такъв човек. Искам адски много хора като мен, които не са съвременници на Гунди, да го усетят.

Предпремиерата прожекция ще има. Има още големи изненади, с които искаме да зарадваме българската общественост. Билетите се надявам да ги пуснем няколко седмици преди датата 18 октомври, защото. Ще има предварителна продажба на билетите малко преди датата на излизане.

Надяваме се филмът да има фестивален живот и ще трябва да бъде готов през лятото. Ние сме сигурни, че на 18 октомври ще бъде в кината. Към момента над 70% е готов. Филмът и музиката са монтирани, дори специалните ефекти са почти готови“, конкретизира продуцентът за инициативите преди премиерата на филма.