Два от бившите отбори на голмайстор номер 1 в историята на българското футболно първенство Мартин Камбуров - Берое и Локомотив (София) реагираха на новината за оттеглянето му от терените.

Камбуров обяви решението си днес в "Дарик" радио, а реакциите не закъсняха.

Днес нападателят Мартин Камбуров обяви официално своето оттегляне от футбола! В последните четири години той носи екипа на Берое и защитаваше с хъс и гордост емблемата на любимия ни клуб“, пишат от клуба.

„От името на ръководството, целия спортно-тенически щаб и феновете на Берое благодарим на Камбуров за всеотдайността, професионализма, головете, желанието и всичко, което той направи за „зелено-белите“! Марто, за нас бе чест“, се казва още в обръщението на Берое към легендарния нападател.

„Пожелаваме ти здраве, късмет и още много сбъднати мечти! Всичко най-добро!“

„Мартин Камбуров е голмайстор номер едно на България за всички времена, отбелязвайки 256 попадения в елита на родния футбол. За Берое той реализира 58 гола в 122 мача за тима“, се казва още в писмото на Берое.

От Локомотив (София) също реагираха.

"33 гола с екипа на Локомотив София, Голмайстор номер 1 в българския елит – Мартин Камбуров. Футболист който ще остане завинаги в историята на българския футбол. Поздравления за страхотната кариера и успех в бъдещите начинания!", написаха от "железничарите".

У нас Камбуров е играл още за Ботев (Пловдив), Локомотив (Пловдив), Свиленград, Спартак (Плевен), ЦСКА и ЦСКА 1948.