Бившият треньор на Ботев (Пловдив) Желко Петрович разкритикува остро отношението към треньорите у нас. Той се върна и към периода си в "канарчетата" като още не може да преглътне случилото се. Петрович акцентира най-вече върху липсата на доверие в треньорите и играчите като не пропусна и темата с детектора на лъжата.

"Когато подписах договора, ми казаха, че най-важното нещо е да бъде построен стадионът. Топ 6 не се поставяше като цел. Идеята беше да изградим отбор за следващия сезон. Изграждането на такъв отнема поне два трансферни прозореца. Стратегията включваше също да се даде шанс на млади играчи и да се въведе нов метод на тренировки. Бях много ентусиазиран. Подписах за две години", сподели Петрович пред "Тема Спорт".

"Но големият ми проблем с това, което се случи, е начинът, по който хората се отнесоха с мен. Всички около Ботев питаха по сто пъти как са нещата около отбора. Никой никога не казваше нищо негативно Това е най-големият проблем на собственика. Той е собственикът, той решава. Но той никога не идваше да дискутираме нещата. Да каже: „Това, това и това не е наред, дай да го променим”. Никога не идваше да види отбора."

"Боли много, защото работехме по супер начин, имахме отлична комуникация вътре в отбора. Всички от медицинския щаб до последния човек в тима бяха феноменални. Играчите бяха перфектни. Но как да станат нещата, когато няма доверие в тях? Жалко е за клуб като Ботев да се случва историята с детектора на лъжата. Това е жалко за клуба, за футболистите... Как да доведеш добри играчи, когато те прочитат за тази история с детектора?! Ботев е хубав клуб, с отлична база, но да работиш професионално в България е много трудно", допълни черногорецът.

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020