Сурова санкция наложи Дисциплинарната комисия на областните аматьорски групи към Зоналния съвет на БФС - Велико Търново на футболиста на Юнак (Мерданя), който наби съдиите по време на двубоя със Спортист (Козаревец).

В 85-ата минута на въпросния мач Димитър Нешев от състава на домакините първо ударил отзад по главата рефера Мустафа Шефкет, после го хванал и повалил на земята. На терена притичал да успокоява страстите тъчреферът Светлин Пъшев, но и той бил посрещнат с юмрук в лицето от вбесения от отсъжданията Нешев. За капак в игрището нахлули и трима зрители, единият от които бил шефът на охраната Цецко Желязков, който обаче лично започнал да заплашва дошлия делегат на мача.

Домакините отправяли закани към съдиите, че няма да им позволят да си тръгнат, ако прекратят срещата (резултатът бил 2:3 за гостите). Заради заплахите реферите били принудени да доизкарат мача, след което описали всичко в доклади до Зоналния съвет на БФС.

"Димитър Нешев го вадим от футбола за 2 години за нанесени удари по двама съдии. Цецко Желязков, освен шеф на охраната, се оказа и картотекиран състезател. Лишаваме го от права за 2 мача за нанесени обиди на длъжностни лица", съобщи пред sport-vt председателят на областната Дисциплинарна комисия Станьо Гатев.

Юнак (Мерданя) е лишен заради инцидентите за 6 мача от домакинство по две точки от Дисциплинарния правилник. 2 мача е наказанието по чл. 37 т. 1 б. 2, а още 4 мача – по чл. 37 т. 7 б. 4.

До края на първенството отборчето от село Мерданя има още две срещи, които ще играе на неутрален терен, а останалите четири ще изтърпи през есента в новото първенство. Дисциплинарната комисия лиши от права за по 1 мач още Сергей Асенов от Вихър (Раданово) и Спас Спасов от Лозен (Сухиндол). /БЛИЦ