Роденият в Благоевград централен нападател Георги Бижев се опитва да си уреди трансфер в Гърция и е заминал на проби в третодивизионния гръцки Верия. Както е известно, на този отбор преди време старши треньор бе Стойчо Младенов.

28-годишният благоевградчанин предвидливо е заминал още в неделя и по този начин е избегнал блокадата на гръцката граница. Въпреки че в момента е в трета лига, само преди две години Верия стигна до гръцкия елит, където игра един сезон. Благоевградската връзка с отбора е именно от този период, когато известният голмайстор на Пирин от края на 80-те и началото на 90-те години Николай Петрунов бе помощник на Стойчо Младенов в този отбор.

Освен, че е играл за всички отбори в югозапада Бижев има един период в друг третодивизионен гръцки отбор Визас от атинските предградия, информира е-79. За последно той игра в Спартак (Варна) и бе един от 14-те футболисти, които разтрогнаха договорите си със "соколите" по вина на клуба, заради финансовата криза във варненския отбор. /БЛИЦ