Освободеният от Спартак (Варна) Георги Бижев заяви, че заради хора като Живко Великов е принуден да се откаже от футбола. Нападателят заедно с Иван Александров и Мирослав Начев бяха натирени от клуба заради слабите резултати в Източната "Б" група.

"Заради такива хора като Живко Великов в Спартак се отказвам от футбола", заяви на пресконференция Бижев.

На брифинга присъства и Миро Начев. Запитан как точно се стигна до освобождаването му, Бижев отвърна: "За освобождаването ми научих в неделя сутринта след мача с Поморие. Мач, в който не съм участвал, тъй като бях контузен една седмица преди това. Живко Великов каза, че искал да разтрогна по взаимно съгласие. Очаквах на следващия ден да има някакъв разговор между нас как да го направим, тъй като имам договор за година и половина. Той не пожела. Искаше да се откажа от всичко. Нито едно предложение не получих и аз му казах, че няма как да се съглася. Тогава той ми отвърна „щом не искаш по добрия, ще стане по лошия начин. Ще стоиш тук, ще те глобявам 30 процента от заплатата, няма да ти плащам квартира и това е”. Де факто съм изгонен, а съм контузен от седмица преди това. Трябваше да се направи ядрено-магнитен резонанс. Думите на Живко Великов бяха: „пари мога да дам само някой, ако умре”.

Проблемът в Спартак идва според Бижев от разделението между играчите в съблекалнята, за което вината е във Великов. „Имаме страхотни футболисти, нямаме отбор. Живко Великов ни разделя. Не са виновни футболистите. От парите, които се дават, дава на всеки, колкото прецени. Има момчета, които са взели 10 процента от дължимите суми, други 40. Великов преценява на кой колко и как да даде”, каза още Бижев, цитиран от "Гонг". Нападателят допълни още, че ще подпише документ за раздяла по взаимно съгласие, но се отказва от футбола като такива хора като Великов. Според него преди Живко Великов да се завърне в Спартак собствениците на клуба винаги са плащали всичко в срок и до стотинка, а за два месеца след идването му са ставали „необясними неща”.