ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Българският футбол сега живее в спомени за един голям отбор с Христо Стоичков, Любо Пенев, Емил Костадинов, Трифон Иванов, Йордан Лечков и Красимир Балъков. Те играха полуфинал на Световното през 1994 година. При условие, че Димитър Бербатов, Мартин Петров и Стилиян Петров играят навън, българският футбол продължава да живее със спомените за златното поколение. България преживява криза. В последно време ентусиазмът на феновете минава през 23-годишното крило на Астън Вила Александър Тонев и появата на много младия талант на "Левски" (София) Антонио Вутов. Така започва разказът на журналиста Франсеск Агияр от "Мундо Депортиво", посветен на Антонио Вутов.

"На 17 години този халф вълнува със своята гъвкавост и постоянна прогресия. Започва да играе в Локомотив (Мездра) в родния си град. От там се прехвърля в бившия клуб на българската полиция - "Левски". Исторически отбор, който даде играчи като Наско Сираков и Христо Илиев. Вутов дебютира в първия отбор на "Левски" на 8 април 2012 година срещу Локомотив София, едно от дербитата на столицата на България. Той е на 15 години и 307 дни. След това играе и срещу Берое Стара Загора. През ноември същата година вкарва първия си гол на стадион "Георги Аспарухов" срещу Етър при победата със 7:1", разказва още Агияр.

"Прогресът на Вутов не остава незабелязан на мачовете му с националния отбор на България до 17 години, за който той играе редовно. Клубове от Бундеслигата и от Испания започнаха да разпитват за него. Разпитват агента му - Лъчо Танев, за договора на Вутов. Физически Антонио Вутов се нуждае от подобрение, но предвид младостта си, няма да е трудно да го направи. Той чудесно умее да си осигурява свободни пространства, играе зад нападателя. Въпреки че има нюх към гола, на този етап акцентира на асистенциите. Вутов има нужда да е заобиколен от по-добри играчи, за да продължи да подобрява нивото си", завършва анализа си "Мундо Депортиво"./БЛИЦ