Националът Благой Георгиев игра едно полувреме за Терек (Грозни) при загубата от Литекс с 1:2 в контрола в Белек. Халфът даде интервю за клубния сайт на руския тим, в което сравнява тренировките на Терек с тези на националния отбор.

- Благой, как се представя националният отбор на България?
- Миналата седмица играхме контрола с Естония и завършихме наравно – 2:2. Сега пред нас е важната задача да победим Швейцария в квалификацията за Евро 2012. Остават още 6-7 седмици до срещата и се надявам да сме максимално подготвени, за да вземем трите точки. Ако не успеем, губим шансове да се класираме за европейското първенство.

- Различават ли се тренировките на националния отбор с тези на Терек?
- Тренировките са по-различни,  като натоварванията са по-малки. В националния отбор има 4-5 опитни футболисти и около тях се гради играта. Това е нормално, защото с Терек сме в процес на подготовка за новия сезон и тренираме усилено. Чувствам се добре физически и се надявам да съм във форма за първия мач срещу Зенит. Очаквам сезонът да е успешен, може да поднесем изненадата и да станем шампиони.

- Появиха се много информации, че може да напуснете Терек. Имаше ли реален интерес?
- Не смятам да напускам. Имам договор с Терек и съм щастлив в отбора. Желанието ми е да остане, ако треньорът има нужда от мен.

- Феновете на Терек си организираха турнир. Предполагам сте съгласен, че е чудесно, когато и те играят футбол. Какво ще им пожелаете?
- Всички обичаме футбола и е хубаво, че феновете ни намират време да играят и да се забавляват. Дано ги зарадваме с хубави игри./БЛИЦ