Славия загуби първата си контрола в Анталия с 0:1 от Терек (Грозни). За руския тим цял мач игра юношата на “белите” Благой Георгиев. Единственото попадение бе дело на Асилдаров в 29-ата минута.

Велислав Вуцов бе принуден да извърши две смени заради контузии на вратаря Емил Петров и защитника Богомил Дяков. И за двете травми виновник бе Благо Георгиев. 

В 40-та минута, веднага след появата на Мболи на вратата, бе изпълнен корнер, топката попадна в Омелянчук, който с мощен изстрел уцели дясната странична греда на Славия.

В 43-ата минута Илия Илиев бе фаулиран в наказателното поле на Терек, но руският съдия не отсъди дузпа. В 75-ата минута Ортега изведе хубаво Галин Иванов, вратарят на руснаците го спъна, но отново не последва съдийски сигнал за 11-метров наказателен удар, което накара Венцислав Стефанов да поиска обяснение от четвъртия съдия.

В края на срещата „белите” наложиха пълен натиск срещу своя съперник, но не успяха да стигнат до изравнително попадение.

В 86-та минута, влезлият като резерва Яшар получи топка на границата на наказателното поле и стреля мощно, но вратарят на Терек в последния момент успя да я избие в корнер. Минута по-късно и Галин Иванов можеше да стигне до попадение, но пропиля чудесна възможност.

Следващия мач на столичани е във вторник с украинския Карпати (Лвов)./БЛИЦ