Изпълнителният директор на Нефтохимик Благомир Митрев е възмутен от случващото се в Югоизточната "В" група. Както е известно, "шейховете" изостават с 19 точки от убедителния водач "Ботев" (Пловдив). В щаба на Нефтохимик отдавна алармират, че много от клубовете помагат на "канарчетата".

"Надявам се момчетата да проявяват повече характер при гостуванията, защото започнахме да губим много точки в тези срещи. Знам, че на много места е навъзможно да се играе футбол, но каквото и да се играе, ние трябва да се настроим и да печелим и тези мачове", коментира пред БТА Митрев.

"Жалкото е, че на никого не му прави впечатление всичките безобразия, които се вършат в Асеновград и на други места - грозни сцени, юмруци в наказателното поле, блъскане, удари с лакти, събаряне с ръце в наказателното поле, спиране на откъснал се играч както стана с нашия нападател Александър Дерменджиев. И всичко това беше отбелязано с 2-3 жълти картона", обясни още Благо Митрев.

Изпълнителният директор на Нефтохимик информира, че от трите нови попълнения единствено вратарят от Черноморец (Бургас) Стефан Вълков е без картотека към момента. Бразилският халф Алекс Помпилио и разтрогналият с Етър Павел Алексиев вече са уредени и могат да дебютират за "шейховете" още тази неделя в домакинството на "Левски" (Карлово).

18-годишният вратар Стефан Вълков, който до миналата година пази за юношите старша възраст на Черноморец, проведе днес първата си тренировка с Нефтохимик. В началото обаче той трябва да възвърне формата си и тъй като възрастта му позволява, може да пази за юношите на Нефтохимик. Със сигурност обаче клубът има дългосрочни планове с младия вратар. /БЛИЦ