Нефтохимик започна усилена подготовка за поредицата тежки мачове. "Шейховете" вчера направиха първа тренировка за седмицата, а за днес наставникът Димчо Ненов е заложил две тежки занимания. След тридневната пауза, която спортно-техническият щаб даде на футболистите, те бързо трябва да се настроят на състезателен режим за двубоите, които ги очакват.

Първият от тях е срещу опитния тим на Септември (Симитли) тази неделя на "Лазур". След това идва още по-трудното гостуване на един от лидерите в "Б" група - Светкавица, междинен кръг, в който отборът ще приеме друг от фаворитите в първенството - Шумен. Три дни по-късно е първият мач за Купата на България, а седмица след това гостуване на Калиакра в Каварна.

"Влизаме в тежък цикъл от мачове, които ще дадат отговори на доста въпроси. Искрено вярвам, че след тях трябва да сме на едно от водещите места в групата", смята изпълнителният директор на Нефтохимик Благомир Митрев.

"Между тези мачове предстои и един особен юбилей за нас и това е тържественото отбелязване на 50-годишнината от създаването на клуба. Трябва да го посрещнем с победи", завърши шефът на "нафтата".

От лагера на младежките национали се завърнаха четиримата футболисти, които участваха в подготовката на отбора за предстоящите европейски квалификации в началото на ноември. Емануил Манев, Димитър Благов, Живко Петков и Петър Патев нямат оплаквания от контузии или умора от краткия подготвителен лагер и днес ще участват пълноценно и в първата тренировка на отбора за седмицата. До мача със Септември (Симитли), Нефтохимик ще се подготвя на базата в Долно Езерово и на спортен център "Изгрев".