Благодарение на амбициозните бизнесмени братята Кирил и Георги Домусчиеви футболните клубове у нас прибират още повече пари. Фирмата им, държаща правата за излъчването на мачовете от родния футбол отделя все по-големи суми за отборите, помагайки им страшно много.

Европейската футболна асоциация публикува обширен доклад за доходите на европейските клубове през 2018 година. От него става ясно, че българските отбири заемат 30-о място по приходи в Европа, възлизащи на 42 милиона евро.

Най-големите приходи на родните тимове идват от спонсорски договори (37%). След това се нареждат парите от УЕФА (28%). Тези от ТВ права са в размер на 7 %, което е с два процента повече от приходите от продажба на билети и абонаментни карти.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Любопитното е, че българските клубове взимат повече пари от ТВ права от държави като Хърватия и Сърбия, които са преди нас по общи приходи, а дори се доближаваме и до страна като Украйна, която е с много по-голямо население от България.

Останалите 23 % от приходите попадат в графата “Други”.

С най-големи приходи за 2018 г. са английските клубове - 5,439 милиарда евро. На второ място е Германия - 3,156 милиарда евро. Петицата допълват Испания (3,145 милиарда), Италия (2,307 милиарда) и Франция (1,694 милиарда).