Бившият национал Благой Георгиев е осъществил контакта между Наско Сираков и бизнесмена Джоузеф Диксън. В последните дни тримата са имали редица срещи, пише „Тема Спорт“. 31-годишният англичанин води финални преговори по придобиването на мажоритарен пакет акции на Левски. Преди време Георгиев имаше намерение да закупи със свои партньори македонския Вардар (Скопие), но преговорите се провалиха.

Диксън вече е запознал ръководството на "сините" с инвестиционните си намерения. В момента двете страни уточняват каква да бъде първоначалната вноска на англичанина, за да може той да получи контролен пакет акции. Естествено, на "Герена" се надяват тя да бъде максимално голяма.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Сираков вече анонсира, че разговорите с бизнесмена вървят вече от половин година, а той е готов да инвестира "100-150 милиона евро". С тези пари ще бъдат погасени дълговете на Левски и ще бъде сглобен силен отбор. Предвидено е и строителство на изцяло нов стадион. На "Георги Аспарухов" са надяват развръзка около очакваната смяна на собствеността да има още тази седмица. Това ще даде възможност на "сините" да насочат мислите си към решаване на най-неотложните задачи.

В момента Наско Сираков, който се очаква да остане президент дори и след идването на новия собственик, е в доста трудна ситуация. Половината отбор е с изтичащи договори и се чакат предложения за нови. В Левски желаят на всяка цена да задържат близнаците Цоневи, Мартин Райнов и Андриан Краев. Наред с това "сините" искат да преподпишат и с хърватския вратар Звонимир Микулич и швейцареца с босненски корени Драган Михайлович. Те оставиха добри впечатления през пролетта, но договорите им бяха само до края на сезона.

Ако нещата на "Герена" се развият по план, се очаква в клуба да се завърне и Станимир Стоилов, който да поеме отбора. Той води "сините" от 2004 до лятото на 2008 година и написа златни страници в историята на клуба. В последните години Мъри неколкократно бе канен да се върне, но не прие офертите на предишните собственици.