Президентът на ФИФА Сеп Блатер за пореден път се обяви против въвеждането на видео технологии, които да улеснят спорните положения по време на мач. Шефът на световната централа е на работно посещение в Москва.

“Въвеждането на видео повторения във футбола е недопустимо. Имаме намерение да запазим духа на играта и сме изключително консервативни по този въпрос. Не мога дори да си представя колко телевизионни камери трябва да има около терена, за да излъчват спорните положения”, заяви Блатер.

“Да, Англия бе ощетена на световното първенство срещу Германия. Топката премина голлинията не един и два сантиметра, а 70. Това обаче е въпрос на съдийството, а не на технологиите”, коментира Блатер. По време на Мондиала в ЮАР бе отменен редовен гол на Англия, след като Лампард стреля, а топката мина на повече от половин метър зад голлинията на Германия.

“Ако през март 2012 година приемем, че подобни технологии са нужни, ще г и използваме по време на световното първенство в Бразилия през 2014-а”, добави Блатер./БЛИЦ