Вкаралият 34 гола за "Ботев" през есента Наско Курдов се завърна по блестящ начин при "канарчетата". Юношата на "Левски" игра едно полувреме при победата с 5:2 над Локомотив (Септември), вкарвайки хеттрик. Курдов наказа 5-ия в Югозападната "В" група в 81-ата минута, 89-ата и 91-ата. Другите попадения за "канарчетата" вкараха Ангел Рахов и Тодор Неделев.

Както е известно, 22-годишният Курдов тази зима подписа договор с Лудогорец (Разград), но по-късно промени решението си и пожела да се завърне в "Ботев".

Още преди почивката "канарчетата" взеха инициативата в свои ръце, но противно на логиката тимът от Септември откри резултата. В 37-ата минута бившият играч на Локомотив (Пловдив) Гюрсел Вели наказа Илия Николов - 0:1. Три минути след това "Ботев" изравни. Васил Гуджев центрира от корнер, защитата на Локомотив (Септември) се справи първоначално със ситуацията, след което топката се върна в Гуджев, подаде към Ангел Рахов, който с глава направи 1:1.

В началото на второто полувреме в игра за "канарчетата" се появиха Курдов, Петко Фанев и Тодор Неделев. Васил Василев, Ридван Хаджифейзула и Светослав Асенов пък напуснаха терена. Головата машина Курдов се появи с №39 на гърба.

В 49-ата минута той изведе Георги Стефанов зад защитата на "железничарите" и вратарят на отбора от Септември фаулира играча на "Ботев". С изпълнението на дузпата се нагърби Курдов, но ударът му бе спасен от Патракчиев.

Чак в 77-ата минута "канарчетата" стигнаха до втори гол. Вкара го Тодор Неделев, за когото това бе първо попадение за мъжкия тим на "Ботев". Талантът реализира неспасяемо от фаул с удар над стената, пращайки топката в долния ляв ъгъл - 2:1. В 81-ата Георги Стефанов стреля в напречната греда, Курдов овладява и без проблем вкара първи гол сред връщането си в отбора - 3:1.

В 84-ата Локо (Септември) намалиха на 2:3 чрез Спасов, озовал се сам срещу Армен Амбарцумян.

Последва мощен натиск на "канарчетата". В 89-ата минута след комбинация между георги Стефанов и Иван Танчовски, последният изведе Курдов очи в очи срещу вратаря и голмасторът вкара за 4:2. В 91-ата отново той реализира за крайното 5:2, оформяйки своя хетррик.

Следващата контрола на "Ботев" е срещу "Ботев" (Гълъбово). Мачът е на 9 февруари, сряда, от 14 часа в Белозем. /БЛИЦ