Стоян Колев от Добрич тренира от 2 години в Академията на румънската легенда Георге Хаджи. Момчето е титуляр в отбора народените през 1999 г. Стоян взема участие на турнири в Солун и Португалия, печели купата за най-добър защитник. Колев е един от тримата чужденци в Академията от 240 деца. От тази година към школата има и мъжки отбор Виторул (Констанца). През лятото загуба с 1:2 срещу него записа българският ЦСКА.

Две юношески формации от северната ни съседка играха контроли в Разград. Румънците си тръгнаха със загуба при набор 1998/99 г. и с победа при 1996/97 г. Техническият директор на Академия „Георге Хаджи” Тудор Василика обясни, че момчешките отбори от школата в Констанца нямат конкуренция в родния град и района, бият с големи резултати и затова от управата им търсят съперници от странство.

„Имаме нужда от такива добри съперници като Лудогорец. Най-добро сътрудничество с България поддържаме, с много български отбори сме играли - софийски, от Варна...Нивото на българския футбол е високо, в Констанца е много слабо и нямаме интерес, побеждаваме с големи резултати, няма ефект от срещите. Благодарим за посрещането от колегите от Разград, чакаме ги в Констанца да посетят нашата Академия“, коментираха от школата на Хаджи пред “Гонг”.