Юношата на Пирин 2001 Геро Писков бе част от четвъртия международен младежки футболен лагер на Алианц в Мюнхен. Писков е роден през 1995 година и е един от обещаващите защитници в школата на Ивайло Андонов.

Писков е в полезрението и на селекционерите на националния отбор на България до 17 години. В средата на месец юли в програмата „Алианц за спорта” бяха изтеглени имената на трите деца, които да заминат за Мюнхен за да вземат участие в четвъртия международен младежки футболен лагер на Алианц, а сред тях бе и името на Геро Писков, съобщава “Инфомрежа”.

Младежкият футболен лагер е инициатива на Алианц, която се реализира за четвърта поредна година и се радва на изключително голям интерес.

През тази година в него участваха 65 деца на възраст 14-16 години от 22 държави. За тийнеджърите бе подготвена специална петдневна програма, която им даде възможност да разгледат стадион Алианц Арена, да се учат от треньорите в школата на Байерн Мюнхен, и да се запознаят със забележителностите на Мюнхен.

Програмата приключи с приятелски турнир, в който 10 отбора бяха разделени в две групи. Юношата на Пирин 2001 Геро Писков бе с основен принос за победата на неговият отбор в турнира. Писков отбеляза гол и демонстрира отлични умния във финалната среща. Геро се открояваше сред съотборниците си, между които имаше деца от Бразилия, Холандия, Хърватска и Китай.

Другите двамата наши представители Валентин Даков и Георги Димитров също се представиха добре, но тимовете им не успяха да стигнат до финалите. В късния следобед всички участници посетиха срещата от втория кръг на Бундеслигата между Байерн (Мюнхен) и Щутгарт, който приключи 6:1 в полза на баварците.

По време на петдневния си престой в Мюнхен Писков изгледа тренировка на Байерн в клубната база. След нейния край Геро успя да се докосне и да вземе автографи от звездите на немския колос Мануел Нойер, Бастиан Швайнщайгер Луис Густаво, Диего Контенто и Данте.