Щедър жест направи фирма М&ВМ на детско-юношеската школа на Етър, като пое годишната издръжка на един от детските отбори. Договорът за дарението бе официално подписан в Общината от кмета Даниел Панов и управителя на фирмата Павел Петров в присъствието на директора на ДЮШ Сашо Ангелов и треньора Георги Георгиев.

След проведения неотдавна футболен турнир в ДКС “Васил Левски”, до финала на който достигнаха Етър и Локомотив (Горна Оряховица), от фирмата обявиха, че ще поемат пълната издръжка на двете детски гарнитури на двата клуба. "Виолетовите" са направили разчет на разходите, които възлизат на 10 000 лева и днес дарението бе официално оповестено пред медиите. По желание на фирмата Общината става гарант, че тези средства ще отидат по предназначение.

“На родителите от школата сме дали проектоустав за учредяване на сдружение, за да постъпват по сметката му и да се използват целево такива средства”, заяви пред sport-vt кметът Даниел Панов.

“Средствата са еднакви за Етър и за Локомотив (ГО) и ще бъдат преведени чрез общините, които ще бъдат гарант. Имаме разработена програма и с община Стражица. Насочили сме се към училищния спорт. Вече 6 години провеждаме турнира за купата М&ВМ, като всички участници получават екипировка, топки и принадлежности. Т.г. реших да спонсорираме и двата отбора-финалисти. Желанието ни е в тези турнири да участват отбори от малките общини, където по-трудно достигат средства по европейските проекти. Турнирът ще продължи да се провежда, дори разширяваме географията му. Бизнесът ни върви добре, в нашите фирми работят 3500 души, от тях – 230 във великотърновска област", разказа бизнесменът Павел Петров, който родом е от Нова Върбовка, Стражишко.