Трансферът на Маркиньос в руския Сибир е пропаднал поради намеса на българи. Бразилският халф на ЦСКА бил натопен, че пие, има буен характер и не спазва режима, научи БЛИЦ. Доносниците си направили труда да припомнят за няколкото изцепки на южноамериканеца – още докато играеше в Беласица, той беше съден за превишена скорост и шофиране в нетрезво състояние. След като пристигна в ЦСКА, Маркиньос и негови сънародници влязоха в разправа с полицията по време на годежа на Фелипе Машадо – бивш защитник на “червените”.

От Сибир, чийто тим е новак в руския елит, бяха постигнали почти пълна договорка с българските си колеги. Пратеник на отбора дойде в София, за да гледа Маркиньос срещу Монтана. В мача, завършил 1:1, бразилецът вкара гола за ЦСКА. Още същата вечер обаче шефовете на Сибир звъннали на емисара и му наредили да се прибира бързо, тъй като трансферът се е провалил. Заради доносите по адрес на Маркиньос сделката пропаднала в последния момент. Съотборници на халфа в Борисовата градина го спукали от бъзик, след като чули мълвата: “В Сибир щеше да се чувстваш прекрасно със сибирска водчица всяка вечер и някоя дългокрака Наташка”.

Маркиньос все още не е удължил договора си с ЦСКА, който изтича на 30 юни. На “Армията” се надяват, че подписването ще стане факт в близките дни. Това обаче в никакъв случай не означава, че бразилецът ще остане в тима и през следващия сезон, тъй като при нова възможност “Титан” ще го продаде./БЛИЦ