Дългогодишният капитан и бивш бранител на Ботев (Пд) Даниел Божков-Дънди доживя първите си 3 минути игра във втория футболен ешелон на Полша.

Пловдивчанинът влезе като тактическа смяна в 87-ата минута при класическата победа на Видзев (Лодз) с 3:0 над Стал (Сталова Вола) в мач от 19-ия кръг на Първа лига. Пловдивчанинът смени на десния бек поляка Адриан Будка, но до последния съдийски сигнал на главния съдия Томаш Вайда успя да играе едва веднъж с топката в своя официален дебют в шампиона за представителния първи тим на Видзев, информира news4000. Това бе и последният двубой за 2009 година на тима от Лодз, който ще зимува на върха в класирането с 41 точки и с аванс от 6 точки пред най-сериозния си преследвач Погон (Шчечин).

Според старши треньора Павел Янаш българинът Даниел Божков е успял най-сетне да се адаптира към полския футбол и стила на игра на Видзев и напролет ще получава далеч повече шансове в битките за промоция в елита.

Бившият бразилски футболист на Литекс Дуду наниза в 50-ата минута третия гол за Видзев при успеха над Стал (Сталова Вола). Преди почивката през 7450 зрители по трибуните на стадиона в Лодз за домакините по веднъж се разписаха Марчин Робак (19) и Пьотр Гшелчак (31). /БЛИЦ