Български футболист кара проби в английския гранд Манчестър Сити. Навършващият след няколко дни 17 години нападател Серафим Михайлов дори реализира първи гол с екипа на "гражданите". Това се случи в мача на младежкия тим на англичаните (до 18 години) срещу връстниците им от Интер. Сблъсъкът беше финал на юношеския международен турнир “Ал Аин” в ОАЕ. Михайлов бележи второто попадение в 81-ата минута, оформяйки крайното 2:0 за Сити.

Преди финала с Интер "гражданите" побеждават още ОАЕ, Валенсия и Ал Аин.

Серафим Михайлов е продукт на школата на Спартак (Пловдив) и е поредното откритие на треньора Митко Джоров. Преди месеци обаче сръбският мениджър Мирко Миличевич откупи правата на младока от собственика на пловдивския клуб Георги Колев. Информациите са, че агентът е платил 5000 евро за Михайлов. След това Миличевич уреди юношеския ни национал с проби в Олимпиакос (Пирея). Освен при гърците, Серафим изкара тестове и в турския гранд Фенербехче през миналото лято.

Серафим Михайлов е роден на 25 април 1995 г. в Пловдив. Играе за три отбора - юношите на Спартак (набор 95 и 94), както и за тима на училище "Никола Йонков Вапцаров" (негови възпитаници са Христо Стоичков и Валери Божинов). 2011-а е е повече от успешна за него: с набор 95 игра на финал за Купата на БФС, като вкара гол на ЦСКА при загубата с 1:2; с набор 94 завърши втори в Елитната юношеска група до 17 години; с училищния отбор до 10 клас стана шампион на страната. През сезона за трите отбора Михайлов е отбелязал около 100 гола.

1_7.jpg
снимка viasport.bg