Спартак (Варна) започна подготовка за пролетния полусезон в "Б" група. В отбора е привлечен офанзивният халф Драгомир Казаков, който е син на изтъкнатия бивш футболист на клуба Пламен Казаков. Драгомир Казаков е на 21 години и за последно е играл в ЮАР, а преди това е преминал през детско-юношеските школи на родния си Спартак, Хетафе (Испания) и в ЮАР.

Тренировки със "соколите" започнаха също Филип Костадинов, Кристиян Радев и Мурад Салим от юношеския тим. Всички те тренираха с представителния отбор още през есенния полусезон. Подготовка започна и универсалният футболист Игнат Дамянов, който пристига от Добруджа. На проби ще бъде и халфът от НСА Христомир Христович. Нападателят Георги Станчев бе освободен от днешната тренировка по семейни причини.

Стана известно още, че халфът Васко Боев и защитникът Мартин Димов се отказват от футбола. Васко Боев се е контузил тежко по време на самоподготовката си, а Мартин Димов заминава да живее и работи в чужбина. Бившият футболист на Спартак Марин Петров ще бъде привлечен в техническото ръководство на клуба.

Тренировъчният процес ще се проведе изцяло във Варна – на стадион „Спартак”, на стадион „Локомотив” и на морския пясък на плажа. "Соколите" ще се включи и на традиционния международен турнир в Албена, от 2 до 13 февруари, а участниците и програмата на надпреварата ще се уточнят допълнително.

До момента са договорени контроли с Несебър - на 23 януари (в Обзор), с Черноморец - на 20 февруари (в Бургас), с Добруджа (в края на месец февруари, на неуточнен терен). Ще се търсят и други съперници за контролни мачове.