Бившият защитник на Нафтекс, Черноморец и настоящ на Спартак (Варна) Веселин Пенев замина вчера за Украйна, където ще премине проби в Металург (Донецк). Бранителят ще разтрогне договора си със "соколите" на първия Арбитраж заради неполучени пари по договора си с варненския клуб. Така от декември Пенев ще бъде свободен агент.

В Донецк той ще премине 10-дневен пробен период, за да се разбере дали през зимата ще бъде привлечен в тима, информира "Меридиан Мач". Той ще изиграе една или две контролни срещи или двустранни игри с отбора, чийто треньор е бившият футболист на Славия и Левски Николай Костов, а от вчера за капитан бе избран Велизар Димитров.

26-годишният ляв халф бек е уреден за пробите от български мениджър с добри позиции сред клубовете в бившия СССР. Посредник по евентуалната сделка ще бъде добре известният роден импресарио Мирчо Димитров.

През лятото Веско Пенев беше пред трансфер в Хазар (Азербайджан), но в последния момент отказа договор с този клуб. Веселин Пенев отпътува вчера за Донецк, а от днес трябва да започне подготовка с украинския тим. /БЛИЦ