Бившият футболист на Етър Станимир Левтеров, който живее в САЩ, разпространи открито писмо, чрез което изрази желанието си да поеме контрола над тима от Велико Търново и да му помогне да се стабилизира и да се върне в елита. 

Изявлението на Левтеров:

„Казвам се Станимир Левтеров. Роден съм във Вeлико Търново. Завършил съм Спортно училише "Г. С. Раковски". Играл съм за Етър във всички детско-юношески формации…Играл съм в "А" и "Б" група…Бях част от Етър, който спечели първата Купа на Лигата през 1995! Живея от 20 години в САЩ, имам няколко бизнеса в Америка, голяма част са свързани с футбола. Имам собствена футболна детско-юношеска школа с около 1000 деца във възрасти от 5-19 год.

Заявих готовност пред инж. д-р Даниел Панов и управителния съвет на Етър, аз и моят екип от свързани исторически, емоционално и футболно с Етър лица, да вземем управлението и издръжката на Етър!

Тази мярка е спешна и наложителна по няколко причини:

1. Ние представляваме голяма част от ветераните на Етър, хората отдали младостта и силите си за изграждането на Етър като водещ в България клуб! Сега те са обидени от съсипването на имиджа, който с години и жертви е граден!

2. Феновете - верни, разбиращи, търпеливи, в момента ядосани от липсата на визия и стратегия, от лъжи и замазване на очи, манипулации и PR действия!

3. Треньори от ДЮШ - забравени от клуба, със смешно-символични възнаграждения, забавени с месеци, работещи само на 1 терен, без единна методология, без елементарно уважение и признание за труд и несгоди.

4. Родители на деца в ДЮШ - останали без надежда, отчаяни за футболното бъдеще на своите деца, от нечуваното безотговорно отношение на Клуба към собствените си подрастващи футболисти.

5. Футболисти от представителния отбор - професионалисти, състезаващи се в най-високото ниво на българския футбол, принудени да извършват ежедневните си трудови задължения в изцяло аматьорски условия - без лекар, на терени, които понякога не отговаря на никакви изисквания за професионален футбол, натоварени по 4-5 човека в личните автомобили на треньорите, всеки ден, ден след ден, няколко години!!!

6. Треньори и служители в клуба, които не получават месечните си възнаграждения навреме, понякога с месеци закъснение!".

Все още няма отговор от Етър или Община Велико Търново на предложението.