Сделката за ЦСКА е въпрос на дни, пише "Стандарт". Българският кандидат-купувач използва дълговете на "Титан" към милиардера Константин Жеваго, за да превземе клуба. Украинецът на практика държи в джоба си акциите, тъй като има да получава 1 милион евро от "Титан".
 
Очаква се, притиснати до стената, пернишките бизнесмени да се разделят с ЦСКА. Чисто и просто за момента те нямат пари да издържат "червените". Новият бос на клуба щял да бъде един от най-богатите българи, който досега не се е намесвал в елитния ни футбол.
 
Сигурен сигнал за развитие на сделката за ЦСКА е разплитащият се възел около концесията на стадион "Българска армия" и базата в Панчарево. Според запознати държавата е получила уверение именно от кандидат-купувача, че се готвят солидни инвестиции. Тя ги е приела, тъй като става въпрос за изключително сериозен бизнесмен.
 
В същото време "Титан" е готов да върне ЦСКА на Александър Томов, съобщи президентът на клуба Димитър Борисов пред “7 дни спорт”. Изявлението му беше по повод съдебната атака, чрез която ще се иска анулиране на сделката за ЦСКА. Както съобщихме вчера, офшорката "Лиофорс" ще се опита да обяви сделката за нищожна чрез дело в Арбитражния съд в Париж.
 
"Хич да не ходят до Париж, твърди Димитър Борисов. - Няма смисъл да харчат пари за адвокати. Като искат разваляне на сделката, нека дойдат да я разваляме направо. Като стане това, ще трябва да върна ЦСКА на Александър Томов. Вижте какъв хубав подарък за феновете - Томов за Нова година! Не съм сигурен обаче дали запалянковците ще се зарадват на това."
 
Борисов добави, че не дължат никакви пари нито на "Лиофорс", нито на Константин Жеваго. Въпросните 500 000 евро са плащане за сделка с ЦСКА, която впоследствие не се състоя. Според него няма основание "Титан" да загуби собствеността си върху футболния клуб.
 
"Жеваго, ако иска, също да заповяда да вземе ЦСКА. Давам му го", твърди Борисов. Според него въпросният борч към "Лиофорс" въобще не бил на ЦСКА.: "Това са пари, които са превеждали на "Финметалс" и на Прамод Митал. Да си ги търсят от тях и да не ме занимават с тази работа. Ако някой иска да финансира ЦСКА, да заповяда. Засега обаче мераклии няма."
 
Александър Томов от своя страна заяви пред, "7 дни спорт", че сюрпризиран от неочакваната оферта “Титан” да му върне ЦСКА. Той обаче скромно заявил, че ЦСКА на този етап не му е приоритет. Нека го върнат, но такъв, какъвто го получиха, каза още бившият вицепремиер.
 
"На Александър Томов в момента ЦСКА не му трябва. Нека обаче да го върнат на Прамод Митал! Мисля, че г-н Митал е в състояние да уреди ЦСКА с нов сериозен инвеститор. В момента политиката на премиера Бойко Борисов осигурява стабилност както в спорта, така и на чуждестранните инвестиции в България."
 
Томов добавя, че има условие - ЦСКА да бъде върнат във вида, в който "Титан" го получи: "Това означава да бъде чист от задължения. И разбира се, на първо място в "А" група."/БЛИЦ