Българският нападател Александър Колев си тръгна от Шльонск (Вроцлав) без договор. Причината затова се оказа българин, който няколко пъти се обадил на спортния директор на полския тим, за да му каже, че Колев трябва да се оперира след месец и че не става за клуб от класата на Шльонск, научи БЛИЦ СПОРТ.

Колев пристигна в Полша в неделя, а понеделник тренира с отбора, за което БЛИЦ СПОРТ съобщи първи. Юношата на Левски дори бе представен на официалния сайт на клуба с кратко интервю и получи екипировка. Националът, който за последно бе част от Ботев, мина медицински прегледи и бе въпрос на време да подпише.

Тогава обаче българин, който опитал да прибере комисионна от сделката, но не успял, започнал да звъни на спортния директор на клуба и да го съветва да не подписва с Колев.

В крайна сметка от Шльонск решиха да не предлагат договор на Алекс Колев. Треньорът на тима Ромуалд Шукиелович също призна, че не медицинските тестове са причина за отказания контракт.

„Колев мина успешно медицинските тестове, но научих, че прекалено бързо се е върнал в игра след скъсани кръстни връзки. Прецених, че нямам нужда от играч, който не е във върхова форма”, заяви Шукиелович.