Българинът Иван Славов напусна поста главен скаут на АПОЕЛ (Никозия) след по-малко от четири месеца работа за кипърския първодивизионен футболен клуб.

Той беше назначен на позицията на 28 юни, а сега си тръгва по собствено желание заради разминавания със спортно-техническото ръководство по въпросите за стратегията за селектиране на играчи, както и заради неизплатени възнаграждения, пише БТА.

"АПОЕЛ обявява прекратяване на взаимоотношенията си с Иван Славов, който заемаше позицията на главен футболен скаут. Пожелаваме на Иван всичко най-добро в бъдеще", се казва в официалното съобщение на ръководството на кипърския клуб. 

Няколко кипърски отбора вече са влезли в контакт с 36-годишния българин и се очаква той в най-скоро време да приеме ново предизвикателство.

Славов вече има богат опит в скаутската и анализаторска дейност. Пловдивчанинът започва работа в английския гранд Арсенал през 2018 година при тогавашния главен скаут на лондончани и настоящ спортен директор на германския Щутгарт - Свен Мислинтат, а след това в България е тактически анализатор в щаба на Красимир Балъков в националния отбор през 2019 година. По-късно заема същата позиция в ЦСКА 1948 (2020/2021), а през следващия сезон е част от екипа на Азрудин Валентич в Ботев (Пловдив).

Както е известно, в АПОЕЛ играе доскорошният ни национал Георги Костадинов.