Явор Въндев повторно ще облече екипа на Хасково. 31-годишният нападател се е разбрал за условията си с управата на тима от "Б" група.

„В най-скоро време ще подпишем с Въндев, мисля, че той ще е много полезен на отбора“, каза пред "Новинар Юг" Хакиф Хабил, член на УС на клуба.

Футболистът игра през есента на 2012 г. с екипа на Хасково и бързо се превърна в любимец на публиката. После сливналията реши да продължи кариерата си в Австрия, а след това на Малдивите. Много е вероятно утре на мача да се появи и израелският футболист Джеки Натан.

Той е с хасковски корен. Семейството му се е изселва в Обетованата земя преди доста години. Самият Натан започва да гони топката в Хасково. Едно лято той вече поддържаше форма с местните играчи. Неговата леля Рени Натан пък е бивша шампионка на България по вдигане на тежести.

„Очакваме 2-3 футболисти да дойдат на проби, при всички случаи ще търсим още един вратар“, разкри Хакиф Хабил.

Привлеченият през есента страж Ивайло Василев пък вече е в Монтана.

От Хасково бяха освободени Цветомир Матев, който ще се върне най-вероятно в Димитровград, и Златко Добрев, който стана професионален войник. По-рано от тима си тръгна нападателят Юлий Стефанов.

Футболистите на Хасково се събират утре за първа тренировка в 15 часа. Две седмици наставникът Димчо Ненов ще наблегне на физическата подготовка. Контролите ще стартират на 29 януари, за когато е предвидено гостуване на „Раковски“.