Български треньор започва работа в Саудитска Арабия. Росен Илков застава начело на женския отбор на Юнайтед ийгълс. Новината съобщиха от ФК Национал. Илков водеше мъжкия тим на столичани, който преследва класира в Югозападната ELITBET Трета лига. Начело на тима застава Станислав Катранков.  

"Ръководството, треньорите и футболистите на ФК Национал София изказват благодарност към Росен Илков. Той беше човекът, който имаше честта и отговорността да е старши треньор на първия отбор на Национал при мъжете.

Илков дойде в клуба преди малко повече от година и заедно с помощника си Станислав Катранков изпълниха успешно целта - изкачване в по-горно ниво. Направиха го убедително с безупречна победна серия и добър футбол.

Сега Илков се насочва към ново предизвикателство - ще води женския отбор на Юнайтед ийгълс във второто ниво на първенството на Саудитска Арабия. Специалистът има богат опит в местния футбол, като вече е ставал шампион при юношите до 19 години с Ал Кадисия", написаха от Национал в официалната си страница във "Фейсбук".

39-годишният Росен Илков е работил и в школата на Левски.

"Благодаря много на Национал за възможността. За мен беше удоволствие да работя тук, защото се усеща химията в целия треньорски колектив. Малко са клубовете в България, в които има постоянно развитие. Желая успех на отбора", коментира Илков преди да започне работа в Саудитска Арабия.