Българският съдия Николай Йорданов ще свири румънското дерби от 32-ия кръг на Лига 1 между Рапид (Букурещ) и Университатя (Крайова). Двубоят е на 23 май в Букурещ.

Както е известно, румънската федерация определи 16 чужди рефери да свирят по-завързаните двубои от първенството в северната ни съседка заради развихрилия се скандал с боса на съдиите Георге Константин, който бе тикнат зад решетките. Мачът Тимишоара - Стяуа пък ще бъде ръководен от френска бригада.

Този уикенд Николай Йорданов има наряд за среща от 27-ия кръг на "А" група. Той ще ръководи Локомотив (Мездра) - Локомотив (Пловдив) на 16 май, а няколко дни след това ще пътува за Румъния. ^http://sliven-fc.com/album/album/sliven-cska/10.jpg^

По-интересните двубои, които Йорданов ръководи тази пролет са загубата на Левски с 0:3 от Локомотив (София) на "Герена" и победата на Литекс над Локомотив (София) с 2:1 в Ловеч. През есента пък съдията се прочу под Сините камъни, когато добута Сливен до победата с 3:1 над ЦСКА (на снимката вдясно).

На Йорданов никак няма да му е леко в срещата между Рапид и Университатя на 23 май. След 30 кръга в румънското първенство разликата между двата тима е само 1 точка. Отборът от Крайова заема петото място с 52 в актива си, докато Рапид има 51 и е на седмата позиция. Петото място в крайното класиране дава право на участие в Лига Европа. /БЛИЦ